ÜDVÖZÖLJÜK A KASTÉLYBAN

Újra megnyitotta kapuit a szépségében megújult Rákóczi-kastély Borsiban. A határ szlovák oldalán, Sátoraljaújhelytől alig 5 kilométerre álló kastély, amelyet 1579 körül Zeleméri Kamarás István tokaji várkapitány emelt, pompás várkastéllyá Lorántffy Zsuzsanna és I. Rákóczi György fejedelem építtette át. Az épület történelmi jelentőségét ma is az adja, hogy 1676-ban itt látta meg a napvilágot a későbbi fejedelem, II. Rákóczi Ferenc.

A borsi kastély a magyar reneszánsz építészet egyik gyöngyszeme, mostantól újra méltó állapotban várja a fejedelem tisztelőit, turistákat, érdeklődőket. Vendégeinket a fejedelem korát megidéző élményekkel és kiállítással, szállodával, étteremmel és borkóstolóval várjuk kastélyunkban.

VÁRJUK BORSIBAN

a családokat, turistákat

a játékokat, szórakozást keresőket

a cégeket, társaságokat

a történelmi zarándokokat

az ízek és borok kedvelőit

a természetjárókat

VÁRJUK A KASTÉLYBAN!

Recepció: +421 948 740 890 / Étterem: +421 948 740 880

Hírek :

COVID-intézkedések:

Itt tájékozódhatnak a Szlovákiában érvényes beutazási feltételekről

SEGÍTSÉG A NYILATKOZATHOZ

NYILATKOZAT: https://korona.gov.sk/ehranica/

Kedves Látogatóink!

Szlovákiában a koronavírus-helyzet aktuális állásától függően területenként, járásonként állapítják meg a szükséges óvintézkedéseket.

A tőketerebesi járás (amelyhez Borsi is tartozik) szeptember 27. óta „elsőfokú veszély szint”-ben van (ezt piros színnel jelölik).

Ennek megfelelően a borsi Rákóczi-várkastélyba kizárólag teljesen beoltott személyek, teszteltek vagy a koronavírus-betegséget az elmúlt 180 napban leküzdők látogathatnak el.

Legyen önöknél maszk, és kérjük, használják a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt!

Látogatásuk előtt tájékozódjanak a szlovák egészségügyi minisztérium által kiadott aktuális rendelkezésekről. Ha kérdésük van, hívják a +421 948 140 880-as telefonszámot!

Várjuk önöket szeretettel!

A borsi kastély Rákóczi-kiállítása a Kulturális Örökség Napjain
A borsi kastély is részt vesz a hétvégi Kulturális Örökség Napjai rendezvényen. Ennek keretében szeptember 19-én, vasárnap 10 és 18 óra között ingyen látogatható Rákóczi három születése című kiállítás. Várjuk nagy szeretettel!
A kastély többi attrakciója – szabadulószoba, virtuális-valóság játék, körpanoráma-vetítés – belépődíjas, ha arra jár, érdemes kipróbálni ezeket is. A tárlatlátogatás után pedig örömmel látjuk a Nagyasszonyok éttermében!

Örömmel értesítjük kedves látogatóinkat, hogy a Teleki László Alapítvány segítségével, a Mome kreatív csapata által megalkotott és a New Edge Kft. kivitelezésében, valamint számos magyarországi és szlovákiai szakember részvételével megszületett “Rákóczi három születése” c. kiállításunkat Dr. Pollák Robert úr kezdeményezésére a Pulszky Társaság érdemesnek találta az “Év kiállítása 2021” díjra való jelöltségre. A megmérettetésen olyan kiállítások vesznek részt, melyek 2020. március 1. és 2021 június 30. között nyítlak meg vagy váltak hozzáférhetővé. A Pulszky Társaság 2021 szeptember 18-ig határoz a díj odaítéléséről. Kérjük szurkoljanak velünk!

Naptár

Naptár

kerékpáros turizmus

vizi turizmus

borturizmus

kulturális turizmus

családoknak

osztálykirándulásra

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this