NAGYASSZONYOK ÉTTERME

Üdvözöljük a festői környezetben, a Bodrog partján álló Rákóczi-kastélyban! Éttermünk hagyományos magyar ételekkel várja a vendégeket. Kínálatunk minden korosztálynak, ízvilágnak és más elvárásnak igyekszik megfelelni. A Vartnal András séf vezette, többéves tapasztalattal rendelkező csapat a zempléni tájjellegnek megfelelő ételekkel vár minden kedves látogatót!

Kérjük, a nagy érdeklődésre való tekintettel asztalfoglalási szándékukat a +421 948 740 880 telefonszámon feltétlenül jelezzék!

Etterem001
Etterem001

Etterem002
Etterem002

Etterem003
Etterem003

„Sokszor mondják, hogy olyan, mintha a nagymamám főzte volna”

Bemutatjuk Vartnal András séfet, a Nagyasszonyok étterme vezetőjét

A borsi Rákóczi-kastély éttermének vezetője, a hely arculatának, stílusának kialakítója Vartnal András, akit Magyarországon és Szlovákiában egyaránt elismert szakácsként tartanak számon. Hisszük, hogy jó kezekbe került a borsi vendéglátás egyik kulcsfontosságú helyszíne, és a kastélyba látogatók nemcsak kulturális, de kulináris élményt is visznek magukkal, ha beülnek a Nagyasszonyok éttermébe.

Vartnal András Sátoraljaújhelyen született. 1990-ben végezte el a szakácsiskolát, harminc éve Sárospatakon él. Mint mondja, gyerekkorától fogva az volt az álma, hogy szakács legyen. Annak ellenére kitartott elképzelése mellett, hogy a családja kezdetben nemigen támogatta, más jövő képzeltek el neki. „Én téged a konyhában még csak enni láttalak, hát mi lesz veled szakácsként!” – mondta neki az édesanyja, ám fia végül megállta a helyét.

A sárospataki Borostyán szállóban tanult, és már akkor kitűnt diáktársai közül: míg délután egykor mindenki szinte menekült a konyháról, őt „alig lehetett kirugdosni” onnan. Oktatója, mint meséli, fantasztikus szakács volt, aki bejárta egész Európát. Mire végzett, számos ajánlata volt. Ő a sátoraljaújhelyi Zemplén Hotelt választotta, majd később nem kevesebb, mint huszonhat étterem konyháját indította el – az anyaországban és Szlovákiában. Északi szomszédunknál több legendás étterem fűződik a nevéhez, nem véletlen, hogy főzött már a szlovák parlamentben, a 2019-es jégkorong-világbajnokságon, és számos kerti partin, magánrendezvényen.

Vartnal séf hobbija a horgászat, és persze imád halászlét főzni is – eddig háromszor nyert a szegedi halászléfőző-versenyen. Rekordja egy 117 kilós, bottal fogott harcsa. „A horgászat feltölt energiával, nem tudnék nélküle élni és dolgozni sem – meséli. – Ráadásul az új ötletek, receptek nem otthon a szobában, hanem a csónakban születnek meg a fejemben. Nekem a horgászat egyszerre tökéletes pihenés és hatalmas inspiráció.”

És hogy mit ígér a Nagyasszonyok étterme vezetője a borsi kastély látogatóinak? „Régi, kiadós, magyaros konyhát, házias ízeket. A vendégeim sokszor mondják a főztömre, hogy olyan, mintha a nagymamájuk, a dédnagymamájuk készítette volna. Én nem tudok, és nem is akarok mást kínálni itt sem. És ugyanazzal a szeretettel várok mindenkit, legyen előkelő vagy egyszerű ember: nálam a vendég mindig az első, nekem minden vendég ugyanolyan fontos.”

Ős-zempléniként Vartnal András fogásai magukon hordoznak egyfajta zempléni jelleget is, így aki betér a Nagyasszonyok éttermébe, hamisítatlan helyi ízélményekkel gazdagodhat.

Várjuk szeretettel!

BORKÓSTOLÓK

BORKÓSTOLÁS A RÁKÓCZI-KASTÉLYBAN

E táj nem csak egy hősnek, de egy világhírű bornak is a szülőhelye.  A borsi kastély falai között látta meg a napvilágot II. Rákóczi Ferenc fejedelem, és a Rákócziak birtokain, a Tokaji borvidéken terem a világhírű Tokaji Aszú is. II. Rákóczi Ferenc törekvéseihez, szabadságharcához szövetségeseket keresve leveleit e bor kíséretében küldte Európa uralkodóinak. XIV. Lajosról, a Napkirályról jegyezték föl, hogy így kínálta vendégeinek: „VINUM REGNUM, REX VINORUM” (Borok királya, királyok bora).

Szeretnénk Önöket ezzel az élménnyel megajándékozni: hogy remek borokat kóstolhassanak e történelmi helyszínen a reneszánsz borospincében.

Kiváló borszakértőnk segítségével invitáljuk egy hatboros utazásra a fehérborok szerelmeseit, a száraztól egészen a 3 puttonyos aszúborig.

Programunkhoz előfoglalás szükségeltetik az  office@rakoczi.no e-mail címen. Minimális csoportindítási létszámunk 10 fő, maximálisan befogadási lehetőségünk 45 fő. Igény szerint degusztációs tálat is biztosítunk a borkóstoláshoz.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this